Teakdäck

Vi tillverkar och monterar våra teakdäck på två sätt, vilket ni som kund väljer är upp till er och på inrådan från oss.

Våra vakuumlimmade däck har inga hål i båten eller teakplugg som en del kunder eftersträvar medans andra helt enkelt vill ha det lite mer hantverksmässiga med skruv och plugg. Vi kan garantera er att med dagens material och lim så behöver man inte oroa sig för att någon av metoderna skall ge något läckage. Förr användes silikon som med tiden helt enkelt luckras sönder och då bidrog till alla de läckande teakdäck som behöver bytas idag.

Sedan silikon slutade användas runt 1987 och man började med polyuretanbaserade lim så upphörde detta problem.

Till våra vakuumlagda däck använder vi en lite tunnare teakribba men tack vara sänkt nåtdjup så är slitagedjupet samma som en traditionellt tjockare teakribba, dessutom blir det mindre vikt. Vår metod att limma ihop teakdäcket, när vi använder just din unika båt som mall, tillsammans med profilen i teakribban, gör att vi är en av få i världen som kan tillverka ett däck med böjda ribbor till segelbåtar utan ett mellanskikt mot båten. Ett helt nytt Teakdäck utan ett enda hål eller någon plugg.

Eller så gillar man den gamla hantverkarskolan där skruv och plugg används på traditionellt sätt fast med dagens bästa material. Som nämnts tidigare så är det faktiskt inte nytt längre men från -87 till dagens datum så har vi fortfarande inte fått ett enda klagomål angående läckage genom teakdäcket! Oavsett tillverkningssätt, så blir det garanterat inget läckage!

Teakdäck